iPhone Dev-Team er sikre på at de kan jailbreake også neste versjon av iPhone-OS-et.

Annonse


– iPhone 3.0 kan hackes!

iPhone-hackerne i Dev-Team kan fortelle at også neste versjon av iPhones OS vil kunne åpnes opp for uoffisiell programvare, bedre kjent som jailbreaking.

– 3.0 Kan jailbreakes!
Apple annonserte på tirsdag deres kommende 3.0-oppdatering til iPhone og iPod Touch, hvor over 100 nye funksjoner skal bli lagt til.

Rett etter annonseringen ble en beta-versjon av OS-et gjort tilgjengelig for utviklere i iPhones utviklerprogram, og det tok ikke lang tid før Dev-Team fikk henda sine i det nye OS-et.

– iPhone 3.0 kan jailbreakes på både iPhone og iPod Touch, skriver Dev-Team på sin egen blog.

Annonse


Mister Yellowsn0w
De advarer imidlertid jailbreakere som har installert programmet Yellowsn0w, som gjør det mulig å bruke andre nettoperatører enn de telefonen opprinnelig er låst til. iPhone 3.0-firmwaren oppdaterer nemlig basebånd-versjonen igjen, noe som gjør at Yellowsn0w-brukere vil miste programmet sitt, og vil være låst til en telefonoperatør igjen.

Den nye endringen i basebånd gjør det også umulig å reversere prosessen.

Apple frasier seg ansvar
Det var selvfølgelig ikke bare Dev-Team som lekte seg med iPhone 3.0, og en utvikler har allerede klart å aktivere tethering, nettoppkobling på datamaskinen via iPhonen, gjennom USB.

Apple annonserte på tirsdag at de hadde bygd inn støtte for Bluetooth-tethering, men USB-tethering var noe de fortsatt ikke hadde tenkt på. Apple sier imidlertid at det er opp til de individuelle telefonoperatørene å tillatte tethering eller ikke.

Kilde:
Cnet