Peter Sunde påstår han ikke vet hvor noen av TPBs servere er lokalisert og at han Carl Lundstrøms tilknytning til nettsiden er sterkt overdrevet av media.

Annonse


– Forberedt på det verste

Det har nå gått to uker siden den siste dagen i rettssaken i Stockholm mot fire personer (Fredrik Neij (30), Gottfrid Svartholm Warg (24), Peter Sunde Kolmisoppi (30), og Carl Lundström (48)) tilknyttet The Pirate Bay.

Medie-seier

Mediemessig har saken uten tvil vært en suksess for Pirate Bay-folket. De har – sammen med sine forsvarere – kunnet sitte i rettssalen og kost seg med til dels hylende inkompetanse fra aktoratets side om hva nettet generelt og fildeling spesielt er.

Og de har spesielt kunnet more seg over at forsvareren Per E. Samuelsson trakk fram det nå etter hvert så berømte King Kong-kortet, der han uttalte:

– Aktor må bevise at Carl Lundström har samhandlet med brukeren King Kong personlig, og King Kong kan like gjerne befinne seg i jungelen i Kambodsja.

Annonse


– Drikker cider med King Kong

Ryktene vil ha det til at Pirate Bays Anakata (Gottfrid Svartholm) sporenstreks dro på ferie til Kambodsja da rettssaken var over – for å feire!

Petter Sunde kan delvis bekrefte at Svartholm befinner seg på reise i Asia et sted, visstnok på oppdrag fra en kunde.

– Å ja – han kommer sikkert til å sitte å drikke cider med King Kong ved første anledning, sier Sunde spøkefullt.

Har en «Plan B»

Hva dommeren måtte mene, får vi ikke vite før dommen faller. Trolig skjer ikke dette før om noen uker.

Sunde tror at han og de tre andre tiltalte kommer til å bli frikjent. Men han kan også fortelle at Pirate Bay har en «Plan B» dersom det motsatte skulle skje.

– Vi forventer å vinne, men vi er forberedt på det verste, slik at vi ikke får altfor mye juling om det skjer, sier Sunde.

BitTorrent vil vare

Han mener interessant nok at BitTorrent-teknologien som Pirate Bay bygger på vil være aktuell i mange år framover.

Og at Pirate Bay og lignende trackere og søkeportaler for torrents bare vil forsvinne dersom det kommer en ny og langt bedre teknologi og overtar.

Med andre ord gir han verken filmselskaper eller plateselskaper noen grunn til å sove tryggere om natta.

Les hele intervjuet på Torrentfreak.com.