bearshare

Annonse


Trodde søksmål var spøk

Nok en gang blir intetanende personer beskyldt for piratkopiering. Det er ikke så lenge siden et skotsk ektepar som ikke en gang visste hva fildeling var ble beskyldt for å ha piratkopiert et spill.

Nå er det en kvinne i New Hampshire som er blitt stevnet for å ha angivelig lastet ned en rekke hip-hop-låter fra tjenesten BearShare. Kvinnen fikk et brev fra amerikanske RIAA, men ignorerte det da hun ikke skjønte innholdet og trodde noen forsøkte å lure henne for penger.

I retten
Rettsprosessen fortsatte imidlertid, og alt som gjenstod var at dommeren skulle avgjøre det endelige erstatningsbeløpet. Heldigvis svarte kvinnen på det siste brevet, der hun forklarte at hun hverken hadde lastet ned noe som helst og ikke skjønte hvordan hun skulle gå frem for å laste ned musikk. Hun hadde heller ikke råd til advokat.

Etter noe korrespondanse hadde kvinnen fremdeles ikke møtt opp i retten, og plateselskapene var fast bestemte på at hun skulle ilegges betydelige bøter. Etter en stund bestemte imidlertid flere professorer og jusstudenter fra Franklin Pierce Law Center for å hjelpe saken hennes. Det ble påstått at familiens datamaskin hadde ikke fungert på lang tid, at kvinnens mann ikke kunne bruke den, at hun selv ikke hadde lastet ned noe, og at etter at maskinen sluttet å fungere ble harddisken slettet. Slettingen foregikk etter at den påståtte musikknedlastningen fant sted, hvilket gjør det vanskelig å bevise.

Avgjøres i år
Saken er fremdeles ikke avgjort, og er satt opp senere i år. Det kan imidlertid virke som om plateindustrien igjen har vært nokså voldsom i sine beskyldninger. Hva synes du?

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse