Kevin Mitnick klarte å hacke seg inn i USAs sikreste datasystemer, men ikke på sin egen Facebook-konto...

Annonse


Super-hacker kastet ut av Facebook

Den legendariske hackeren Kevin Mitnick har hatt seriøst trøbbel med loven. For 15 år siden var han USAs mest ettersøkte forbryter, før han ble tatt, dømt og straffet for å ha brutt seg inn i et av USAs sikreste datasystemer.

Klarte ikke å hacke seg inn…

Nå har Mitnick trøbbel igjen. Men denne gangen er det ikke lovens lange arm som volder ham hodebry, men Facebook.

Mannen som i sin tid klarte å bryte de vanskeligste kodene og finne ut av de mest krypterte systemene på jordkloden klarte i ukevis ikke å logge seg inn på sin egen konto på «fjesboka».

72 andre «Mitnick»

Årsaken var at Facebooks administratorer tvilte på at det virkelig var Mitnick selv som hadde opprettet kontoen. Noe som i og for seg ikke er så rart, siden det daglig opprettes nye kontoer med kjendisnavn – navn som ikke har noe som helst å gjøre med de som oppretter kontoene.

Annonse


Det har ikke overraskende skjedd med Mitnick også. I tillegg till hans ekte konto fantes det inntil nylig minst 72 Facebook-kontoer som på en eller annen måte var assosiert med navnet hans.

Ble frustrert

Likevel er det kanskje noe underlig at Mitnick hadde fått ha sin konto i fred i to år før Facebook-ledelsen grep inn. Han ble derfor svært overrasket og lei seg da han den 22. februar ikke lenger klarte å logge seg inn.

– Dette har frustrert meg så til de grader. Jeg pleide å være ganske dyktig på å bevise at jeg var en annen en den jeg var. Og nå kan jeg ikke en gang bevise at jeg er den virkelige Kevin Mitnick. Det er ganske trist, sier Mitnick til Cnet News.com.

Godtok ikke e-post

I sin nød sendte Mitnick en e-post fra sin bedriftskonto hos Mitnick Security Consulting, slik at Facebook skulle tro ham.

Facebook svarte at de ikke godtok e-post fra andre kontoer enn den som ble brukt til å opprette brukeren i første instans. Dermed var Mitnick like langt…

– Beklagelig feil

I går fikk Mitnick endelig slippe inn i sitt eget «hjem» igjen.

Facebook-talsmann Barry Schnitt forklarer fadesen med at Facebook er svært strenge med å håndheve prinsippet om at folk skal opptre med sitt ekte navn. Og at dette av og til fører til beklagelige feil, slik som denne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse