itunes gift card

Annonse


iTunes-gavekort hacket

Kinesiske hackere har knekket Apples iTunes-algoritme, og selger nå gavekort verdt 200 dollar for så lite som 2,65 dollar (omtrent 20 kroner).

Tusenvis av kort ute til salgs
Musikkbloggen Outdustry rapporterer at tusenvis av hackede gavekort selges nå til enhver tid på nettstedet Taobau – et kinesisk onlinemarked på lik linje med Finn.no.

Eieren av nettstedet fortalte Outdustry at de fikk kodene via såkalte «keygens» som bruker Apples algoritme til å regne seg fram til egne koder. Han skal også ha innrømt å ha betalt hackere til å gjøre arbeidet for seg.

Selger via chat
Gavekortene med verdier på opptil 200 dollar blir sendt via nettstedets chattefunksjon, og betalt ved å bruke Alipay – et system som funker på mange måter som den populære betalingstjenesten Paypal.

Annonse


De aller fleste kinesiske banker bruker dette systemet.

Hva gjør Apple?
Dette er selvfølgelig et stort problem for Apple, som nå står overfor et viktig valg: Enten kan de bytte algoritme for å generere kodene, og fortsette å gjøre dette titt og stadig, eller la det gå slik det er nå.

Skulle de går for det første valget vil de være nødt til å gjøre tusenvis av kort på markedet ubrukelige, trekke de tilbake og gi ut nye. Går de for det andre valget vil en rekke brukere få tilnærmet gratis tilgang til innholdet på iTunes via uoffisielle koder.

Om Apple biter i det sure eplet eller lar det gå får vi bare vente og se.