Nå kan Cydia virkelig regnes som en direkte konkurrent til App Store.

Annonse


Cydia lager egen App Store

Apples App Store har utvilsomt vært en suksess, og tusenvis av applikasjoner ligger klare for nedlasting via tjenesten. Likevel er det mange iPhone-programmer som aldri ville sett dagens lys hvis det ikke hadde vært for den uautoriserte distribusjonskanalen Cydia, som fungerer på jailbreakede telefoner.

Nå har tjenesten blitt oppgradert, og vil tilby utviklerne en betalingsmodell for programmene de lager.

Enklere betaling
Dermed vil de bli enklere for utviklere av programmer som SwirlyMMS og Cycorder å ta betalt for programmene sine.

Cydia-gründeren Jay Freeman, en 27 år gammel student i California, forteller til Wall Street Journal at han vil tilby samme betalingsmodell som Apple, ved å ta 30 prosent av inntektene til betal-apps som en kompensasjon for distrubuering og hosting av programmene.

Annonse


– Bryter opphavsretten
Apple på sin side har sagt flere ganger at programmer som endrer programvaren til iPhone er brudd på opphavsretten. Hittil har de fortsatt ikke gått til sak mot Cydia, men det ser ut til å være i ferd med å endre seg. Forrige måned sendte de inn et 27-siders dokument til U.S. Copyright Office, som forvalter fortegnelsene over registrering av opphavsrett til åndsverk.

I dokumentet gjorde Apple rede for hvordan tjenester som Cydia er brudd på opphavsretten, og håper selvfølgelig på medhold fra det statlige organet. Veien fra dette til søksmål er ikke lang, og Freeman har allerede forberedt seg og står klar med en advokat hvis Apple skulle prøve seg.

Skulle Apple gå så langt kan det bli en spennende rettsak å følge. Flere eksperter på området har allerede uttalt at det ikke nødvendigvis er en sikker seier for Apple.

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse