pirat

Annonse


Antipiratbyrån jubler over piratraid

Politiet i Stockholmområdet har beslaglagt en server med piratkopiert materiale tilsvarende omtrent 16 000 filmer.

– Største av sitt slag
Raidet fant sted mens the Pirate Bay-rettsaken holdt på, og var ifølge Antipiratbyrån det største raidet av sitt slag i Sveriges historie.

– De velorganiserte piratene ser ut til å stor tro på sin evne til å holde seg skjult, men det nyeste beslaget viser at vi finner de vi vil. Opphavsretten gjelder på internett også, og vi kommer til å prioritere innsatser mot disse organiserte gruppene framover, sier Henrik Pontén, en jurist hos Antipiratbyrån.

Vil ta hele ringen
Serveren befant seg i Brandbergan, og var en del av en FTP-ring kalt Sunnydale. Totalt skal ringen bestå av drøyt ti servere, med omtrent 65 Terabyte piratkopiert materiale seg imellom. Etter at Brandbergan-serveren ble konfiskert gikk resten av ringen ned, og Antipiratbyrån i sammarbeid med politiet vil nå ta saken videre for å få de ansvarlige til retten.

Annonse


Mannen som angivelig skal ha vært serveransvarlig på Brandbergan skal allerede ha innrømt visse detaljer, og politiet vil fortsette etterforskningen, skriver Antipiratbyrån på sine sider.

Med tanke på at pirater kan stå i fare for å betale 100 000 kroner for hver eneste film de har piratkopiert, kan det bli en hard framtid for de innvolverte.

Kilde:
The Local
Antipiratbyrån

Annonse