spotify

Annonse


Despotify hacket Spotify

Den åpne Spotify-klienten Despotify ga utviklerne tilgang til personinformasjon.

Ble hacket

I går ble det kjent at Spotify-tjenesten hadde blitt hacket og at personene bak hadde hentet ut såkalte passord-hashes.

Spotify anbefaler nå alle som lagde en Spotify-konto den 19. desember 2008 eller før denne datoen om å endre passord.

Uoffisiell klient fungere med Spotify

Ifølge IDG.se skal det være personer bak den åpne klienten Despotify (som er en uoffisiell klient som kan snakke med Spotifys servere) som står bak hacken, ifølge folkene bak den Despotify hentet de ut informasjonen til rundt 40 personer.

Annonse


– De har helt enkelt klart å bygge en klient som kan snakke med Spotifys egen server. For å være tydelig betyr ikke dette at de har fått tilgang til noen av våre databaser, men bare informasjon som vi har gjort tilgjengelig for klienten for hver bruker, forklarer Spotify-sjef Daniel Ek.

Forklarer seg

Folkene bak Despotify har etter hendelsen uttalt seg om hva som har skjedd og bedyrer at de ikke hadde noen onde hensikter:

– Vi gjorde ingenting aktivt for å få tak i informasjonen. Spotify-klienten spurte etter informasjonen og vi kunne med de verktøy vi hadde utviklet se svaret når klienten håndterte den. Merkeligere var det ikke, forklarer en av personene bak Despotify via epost til Computer Sweden.

iPhone-versjon?

Folkene bak Despotify opplyser på sin YouTube-video at de har laget en iPhone-versjon av klienten. Så langt har det ikke kommet en versjon til Apples populære mobil, men programvaren er åpen og kan derfor portes til denne.

Det spørs om ikke Spotify nå vil legge om sine rutiner så Despotify ikke lenger kan koble seg til serverne. Det er uansett på tide med en mobil-versjon.

Despotify har også sin egen forklaring på hva som har skjedd på sin egen blogg.

Slik kobler Despotify seg til Spotifys egen tjeneste:

Kilder:
IDG.se
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse