En Pirate Bay-bruker kan like gjerne se ut slik, og holde til i jungelen i Kambodsja, mener forsvarer Per E Samuelsson.

Annonse


Spilte ut «King Kong»-kortet

På Pirate Bay-saken tok en uventet vending i dag da Carl Lundströms forsvarer Per E. Samuelsson satte skapet på plass med det som trolig er en av svensk rettshistories mer spesielle utspill.

– Må bevise samkvem med King Kong

– I EU-direktiv 2000/31/EG står det at den som tilbyr en tjeneste ikke er ansvarlig for hva som overføres. For å være ansvarlig, må tjenestetilbyderen selv starte overførselen. Men Pirate Bays administratorer starter ikke overføringer. Det er det brukerne som gjør. Og de er fysisk identifiserbare personer. De kaller seg selv King Kong og lignende navn, sa Samuelsson, før han la til:

– I følge juridisk prosedyre, må beskyldningen rettes mot et individ, og det må være et tett bånd mellom den eller de som utfører den kriminelle handlingen og de som medvirker. Et slikt bånd har ikke blitt påvist. Aktor må bevise at Carl Lundström har samhandlet med brukeren King Kong personlig, og King Kong kan like gjerne befinne seg i jungelen i Kambodsja.

Egen Wikipedia-post

Utspillet er såpass oppsiktsvekkende at det allerede har fått en egen post i nettleksikonet Wikipedia – der Samuelssons argumentasjon er gjengitt både på svensk og engelsk.

Under rettsakens tredje dag var det representanter for plate- og filmbransjen som skulle vitne.

Lisens på Pirate Bay?

Den internasjonale platebransjeorganisasjonen IFPI (International Federation og Phonographic Industries) og Monique Wadsted fra MPA (Moving Pictures Association) sto i vitneboksen, så vel som Henrik Pontén fra Svenska Antipiratbyrån.

IFPI-representanten mente i fullt alvor at platebransjen kunne forslå et lisenssystem som gjør at nettilbydere må søke om å få lov til å tilby Pirate Bay til brukerne sine.

Mens filmbransjens vitne klagde over at Pirate Bay aldri tok henvendelsene deres alvorlig, og at de bare mottok hån og latter i retur når de ba dem om å fjerne torrents fra det hun trodde var «deres» nettverk. Et knippe av disse svarene finner du for øvrig HER.

Kilde:
Torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse