Slik forklarer TrapCall hvordan anonyme numre blir avslørt.

Annonse


Avslører anonyme numre

Amerikanske mobilbrukere kan nå helt gratis se hvem som ringer dem. Uansett om samtalen kommer fra et skjult nummer.

Frykt for voldsmenn

Politiet frykter nå at tjenesten kan brukes av voldsmenn som ønsker å oppsøke ofrene sine på ny. I USA som i Norge får voldsofre eller andre som av ulike grunner ikke vil bli gjenkjent eller oppsøkt hemmelige mobilnumre.

Tjenesten kaller seg TrapCall og holder til i New Jersey. TelTech, selskapet som står bak, reklamerer med at de både kan avsløre hemmelige numre, svarteliste uønskede numre.

– Alle vil se hvem som ringer

TrapCall viser deg navnet på den som ringer direkte på displayet med en gang – selv om du ikke har nummeret i adresselisten på telefonen din.

Annonse


– Dette er ikke ment for spioner eller nerder eller et annet spesielt publikum. Alle hater å motta anonyme samtaler. I dag vil alle vite hvem som ringer, slik at de kan avgjøre om de skal ta telefonen eller ikke, sier TelTechs direktør Meir Cohen til Wired.com.

Gratis

Tjenesten er i første omgang gratis, men det vil neppe overraske noen om den etter hvert kommer til å koste penger.

Systemet fungerer veldig enkelt. Med en gang du er abonnent, programmerer du bare telefonen din til å rute alle innkommende samtaler til TelTechs nummer. Deretter sendes telefonnummer og navn tilbake til deg etter ca. seks sekunders ventetid.

Ring som President Obama

TelTech har tidligere vakt røre i den amerikanske telebransjen ved å tilby tjenesten SpoofCard. Denne funksjonen lar kundene gi seg ut som hvem som helst. Det går for eksempel an å la samtalen se ut som den kommer fra Det Hvite Hus.

I USA har det vært mulig å ha anonyme mobilnumre siden 1990. Nå ser det ut som om dette ikke er sikkert lenger.

Mobilsystemene i Norge skiller seg en god del fra de amerikanske, og det er lite trolig at samme type tjeneste ville være mulig å få til her. Foreløpig er det bare amerikanske telefonkunder som kan benytte seg av tilbudet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse