Hopp til navigasjon Hopp til innhold
SEW995

Kompromissløs underholdningsmaskin

Se nyhetene fra Sony Ericsson.

Mobilselskapet Sony Ericsson presenterte nye mobiltelefoner i Oslo i morges, de samme modellene som ble sent i går kveld vist frem på mobilkongressen i Barcelona.

Det er altså snakk om to nye mobiler, og begge representerer en ny retning for det svensk/japanske selskapet. Det er nemlig snakk om ganske kompromissløse underholdningsmodeller i øvre prisklasse, der både musikk- og kameraegenskapene er i fokus. Meningen er at de kundene som ønsker seg både solide underholdningsmuligheter og godt kamera skal kunne få alt i én telefon.

Mer trykkskjerm
Den telefonen som fikk mest oppmerksomhet var naturligvis den såkalte Idou. Dette er foreløpig et konsept, ikke nødvendigvis et ferdig produkt, og navnet er heller ikke endelig.

idou

Telefonen er imidlertid svært interessant. Det er en trykkskjermsmobil som skal benytte seg av et nytt operativsystem levert av Symbian Foundation. Grensesnittet blir ikke UIQ, og Erik Sandsmark i Sony Ericsson Norge påpeker også at selskapet ikke er ferdig med Windows Mobile – men Idou skal nå nye kundegrupper, og det lille vi så av grensesnittet så meget lekkert ut.

Idou har også et imponerende 12.1 megapiksel-kamera. Hvor bra kvaliteten blir i praksis får vise seg da enheten er faktisk lansert, men på papiret høres det i hvertfall bra ut.

Telefonens skjerm har 3.5 tommer, og Idou skal ellers takle alt av medieformater og annet moro. Det er strengt tatt ikke så mye mer som er kjent om telefonen, og det forventes ikke lansering før slutten av 2009.

W995 i to forskjellige farger. Finnes også i svart.

Walkmanen var ikke død
Den telefonen som er litt mer håndfast er W995, en ny modell i Walkman-familien som er rimelig toppspesifisert. Det er en ganske tradisjonell mobil, med vanlig tastatur og uten trykkskjerm (det virker nesten litt uvanlig i disse dager), men har fremdeles kamera med 8.1 megapiksler, blitz og bildestabilisator. I tillegg til det skal den ha omfattende støtte for videoavspilling, noe som den medfølgende programvaren skal sørge for.

Sony Ericsson har nemlig laget et program som skal overføre multimedia til og fra mobiltelefonen på mest mulig smertefri måte, der alt som eventuelt må konverteres blir konvertert raskt og effektivt. Dessuten skal den ha ekstremt gode, innebygde høyttalere. Ellers er det plass til både WLAN, GPS og alle andre relevante funksjoner.

W995

Vi fikk kjenne på W995, og den virker definitivt som en lekker, liten sak. Den skal være tilgjengelig fra andre kvartal 2009.

Stikkord: gps, kamera, Mobil, mobile, mobiltelefoner, multimedia, program, skjerm, sony, sony ericsson, symbian, tastatur, windows, windows mobile