iTunes-film kommer snart også som stream.

Annonse


Video-streaming i iTunes

Er du blant de smarte og heldige som har skaffet deg tilgang til Apples filmtilbud via iTunes (du må late som du er amerikaner – både kredittkortmessig og adressemessig), vil du trolig få et nytt tilbud om kort tid.

I følge det vanligvis velorienterte nettstedet Apple Insider staerter nemlig Apple om kort tid med videostreaming via iTunes.

Det dreier seg altså om filmer du allerede har kjøpt og lastet ned. I følge nettstedet er hensikten at du skal slippe å lagre filemene dine selv, og at du til enhver tid skal kunne se dem hvor som helst – uten å ha de store (typisk 1GB for HD-materiale) med deg.

Oppsiktsvekkende nok skal Apple denne gangen har valgt å ikke gjøre det obligatorisk å kjøre iTunes. Det betyr at du kan kjøre filmene du har kjøpt på en hvilken som helst maskin, bare QuickTime er installert.

Systemet skal også fungere med iPhone og iPod Touch. Men det krever selvsagt en nokså voksen bredbåndslinje for ikke å hakke.

Også Apple TV vil dra nytte av systemet. Man trenger ikke lenger lagre filmene på den lille disken (40 eller 160GB – alt etter hvilken modell man velger), og man kan også slippe å streame fra en ekstern Mac.

Nettstedet forteller ikke om Apple planlegger å ta steget fullt ut – å tilby streaming som et altternativ til nedlasting. Her er det åpenbart snakk om et supplement – et praktisk tillegg som skal gjøre hverdagen enklere for en stadig mer mobil generasjon av brukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse