I Snow Leopard  kan det bli slutt på QuickTime Pro.

Annonse


Snart forsvinner QuickTime Pro

I flere år har Apple tviholdt på å slippe mediespilleren Quicktime i to utgaver – vanlig og pro. Fra og med OS X 10.6, også kjent som Snow Leopard, vil de endelig legge ned Quicktime Pro.

Henger igjen i fortiden
Den todelte løsningen har røtter i QuickTimes første versjoner, da lyd- og bildeprogrammer fortsatt var nytt på en datamaskin, og oppgraderingen til Pro-versjonen ga brukere en rekke funksjoner gratis-versjonen ikke inneholdt.

Dette var alt fra fullskjermvisning av videoen til klipp-og-lim-funksjoner, samt eksportering til andre formater.

Vanlige funksjoner koster 200 kroner
Siden den tid har utviklingen gått raskt fremover, og de aller fleste av disse funksjonene har blitt standard. Likevel har Apple fortsatt med sin prislapp på drøye 200 kroner, noe mange har stusset på.

Det skal likevel sies at den vanlige versjonen av QuickTime fikk muligheten til å vise videoer i fullskjerm for et par år siden.

Slutt i neste OS
Nå ser det imidlertid ut til at QuickTime Pro vil fases helt ut, ifølge MacRumors. De opplyser nemlig om at det ikke finnes spor eller referanser til QuickTime Pro i den nyeste versjonen av det fortsatt uutgitte OS-et Snow Leopard, noe som kan være en god pekepinn på at Pro-versjonen forsvinner helt.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse