amazon-kindle_468

Annonse


Amazon med ny e-bok

Amazon.com er verdens største nettbutikk, og selger nå nær sagt alt mellom himmel og jeord.

Men da de startet opp i 1995, solgte de utelukkende bøker. Hva er da mer naturlig enn at de nå leverer elektroniske bøker?

Eget univers

E-bokleseren Kindle er helt proprietær. Det vil si at du kan bare lese bøker i Kindle-formatet på den, og at du ikke kan lese Kindel-bøker på for eksempel en iPhone.

Og som om ikke dette var nok, kan du som nordmann ikke kjøpe og elste ned de elektroniske bøkene.

Annonse


Solgt 500 000

Like fullt har formatet vunnet et stort publikum i USA – spesielt blant forretningsfolk som reiser mye, og synes det er upraktisk å legge en haug med papirbøker i håndbagasjen før en lang flytur.

Det finnes nå hele 230 000 titler å velge i. En halv million Kindle har så langt blitt solgt, og det er lang venteliste for å få en.

Mer minne, lenger levetid

I natt lanserte nettbutikken versjon 2 av e-bokleseren. Minnet har økt fra 256MB til 2GB. Dette betyr at du nå kan få plass til om lag 1500 bøker, mot bare 200 bøker på den tidligere versjonen.

Samtidig har batterikapasiteten økt med 25 prosent, mens oppdateringshastigheten av sidene er økt med 20 prosent. Den n ye utgaven kan i tillegg lese boka høyt for deg, om du ønsker det.

Prisen er den samme, og nokså stiv. Hele 2700 kroner skal de fortsatt ha for den gjeveste modellen, mens den enkleste «bare» koster litt over 2000.

Kilde:
News.com

Annonse