obj.phpi

Annonse


– Vista er sikrere enn Windows 7

I Windows 7 har Microsoft bestrebet seg på å gjøre alt enklere. Du får færre beskjeder om sikkerhetsrisikoer, og slipper å foreta valg du kanskje ikke helt skjønner hva innebærer.

Prisen er imidlertid lavere sikkerhet, mener flere eksperter.

Enklere UAC problemet

De kjente og respekterte Windows-bloggerne Long Zheng og Rafael Rivera.

Begge de to feilene går på endringene i det såkalte UAC (User Account Control) – kontrollpanelet som regulerer hvilke tilganger du har i operativsystemet.

mange skrudde av

Vista fikk mye pepper for at UAC ga deg for mange advarsler. Mange skrudde derfor UAC-kontrollen helt av, for å slippe mer bråk.

I Windows 7 er UAC gjort tilnærmet usynlig. Og om du ikke aktivt går inn og endrer ting, får du en standard sikkerhetsinnstilling som Microsoft mener er et godt kompromiss mellom brukervennlighet og sikkerhet.

Kan kuppes

I følge ekspertene er problemet at WSH (Windows Script Host) fortsatt er en del av Windows, slik det har vært helt siden Windows 98.

Denne automatiseringsrutinen kan fortsatt «kuppes», og gjør det i følge kritikerne enkelt å trenge inn med uønsket programvare – vel å merke dersom man lar standardinnstillingene i Windows 7 stå.

– Ingen sikkerhetsrisiko

Microsoft er ikke overraskende uenig i disse vurderingene.

De sier at standardinnstillingene bare innebærer at brukeren ikke blir varslet. UAC stopper like fullt inntrengere og farlig programvare. For at noe galt skal kunne skje, må en annen del av Windows sikkerhetssystem være brutt. Alternativt at brukeren selv har gitt aktivt tillatelse til at noe installeres.

Så der står altså saken. Tiden vil vise om ormer, virus og annen styggedom faktisk blir et større eller mindre problem med Windows 7.

Kilder:
Zdnet.com
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse