Hopp til navigasjon Hopp til innhold
De blå prikkene er tilgjengelige gater.

Oslo gate for gate

Nå kan du utforske nabolaget ditt.

Googles Street View har ganske lenge vært en populær tjeneste som lar hvem som helst klikke seg gjennom faktiske gatebilder fra storbyer rundt omkring i verden. Street View dekker allerede store deler av USA, mange byer i Europa, Australia og Japan, men Norge er fraværende.

Du trenger likevel ikke å vente på at Google skal rulle ut bilene sine i Oslos gater, fordi norske Sesam har nettopp lansert en tilsvarende tjeneste via sine kartsider.

Så godt som hele Oslo dekkes av bildene, i tillegg til områder som Lillestrøm, Nesoddtangen, Drøbak, Ski og Ås. Deler av Asker er også avbildet. Tjenesten fungerer ganske likt Google Street View, du får først opp et tradisjonelt kart over byen, der avbildede gater er merket med blå prikker.

Detaljert
Du klikker deg inn på de aktuelle gatene, og får opp et bilde av området, og ved å klikke på fullskjerms-symbolet får du bildet på hele skjermen. Du kan navigere deg lett gjennom ved å trykke på pilene som fører til at du hopper videre i angitt retning. Ja, akkurat som Google.

times-square
Googles Times Square vs Sesams Stortorget.

Forskjellen her er at bildene virker til å være skarpere enn Googles. Detaljnivået er høyt nok til at samtlige synlige ansikter og bilskilt er blitt sladdet. Dessuten er bildene tatt tidlig på morgen, slik at trafikken er minimal, og i tillegg er de tatt om sommeren. Så det er grønt, frodig og lyst, en skarp kontrast til virkeligheten utenfor.

Og selv om det er morsomt å utforske gater i for eksempel San Antonio, synes vi det er ganske mye morsommere å virtuelt vandre i våre egne gater og sjekke våre nåværende og gamle nabolag.

Noen få mangler
Det er tydelig at ikke hele Oslo er dekket, noen mindre gater mangler, og vi er dypt såret over at Sesam-bilen ikke turde å kjøre gjennom gågate-delen av Brugata. Alle andre gjør det jo.

sesam-kart3

Men tjenesten ser alt i alt kjempekul ut, og det loves at flere byer står på programmet. Vi ser frem til at mulighetene blir utvidet fremover.

Sjekk også en mer dyptgående sak om Sesam Gatebilder hos søsternettstedet vårt digi.no, og klikk deg inn på selve tjenesten her.

Annonse
Stikkord: australia, bilder, Google, google street view, kart, klikk, street view