Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Picture 1

Mozilla vil lage åpent videoformat

Si farvel til lisenspenger og klønete plug-ins.

Mozilla, selskapet som står bak programmer som Firefox og Thunderbird, jobber med å utvikle en ny og åpen videostandard.

Mange konkurrenter
Det skorter ikke akkurat på aktører på videoformat-markedet. Idag har vi flere ulike standarder ute på nett, som Adobes Flash, Apples QuickTime, Microsofts mediespiller-formater og Real Network.

Samtlige satser på videovisning, og samtlige tar lisenspenger fra andre som vil bruke standarden deres.

Vil ikke ta betalt
Mozilla vil sette en stopper for alt pengemaset, og mener den klønete konkurransen hindrer utvikling, da både produsenter og forbrukere sliter med å vite hva man burde velge.

For å se en Flash-video for eksempel, må brukere laste ned en Flash-plug-in til PC-en. Det samme gjelder resten av selskapene. Tenk å bare ha ett videoformat!

Trenger bedre kvalitet
Mozilla og Wikimedia har nå stelt seg bak det åpne videoformatet Theora, med 100 000 dollar å bruke på utvikling. Foreløpig er kvaliteten på videoformatet ikke like god som hos konkurrentene, men det er nettopp det pengene skal gå til.

Spørsmålet er selvfølgelig – hvis videoformatet blir en realitet – vil Apple og Microsoft godta og implementere det nye formatet?

Kilde:
TG Daily

Stikkord: Apple, firefox, flash, Microsoft, mozilla, programmer, quicktime, video