Mange Vista-brukere har gått tilbake til XP. Nå trenger de ikke lenger det - i hvert fall ikke om de har en snill IT-sjef...

Annonse


Nå kan du kjøre XP i Vista!

Misfornøyd med Windows Vista? Gidder ikke installere XP på ny?

Nå er dette ikke lenger noe problem.

Kjør XP eller 2000

Nå lanserer Microsoft nemlig sitt MED-V (Microsoft Enterprise Desktop Virtualization)-program. Dette programmet gjør det mulig kjøre programvare beregnet på tidligere versjoner av Windows i Vista-miljø.

Programmet lager en virtuell maskin med Windows XP eller Windows 2000. Det er disse versjonene som er nevnt so eksempler i Microsofts materiale, men mye tyder på at også eldre versjoner av Microsofts operativsystem kan kjøres.

Annonse


Det finnes fra før av flere løsninger for virtualisering – både av Windows og andre operativsystemer. Det nye er at Microsoft nå selv leverer en slik løsning.

Server-applikasjon

Produktet er som navnet tyder på ment for bedriftsmarkedet, og er en del av Microsoft Desktop Optimization Pack for såkalte Software Assurance-kunder.

Programvaren kan kun installeres på servernivå, og det må altså en administrator med de nødvendige tilganger til for at programmet skal fungere.

Takler eldre drivere

Det er på serveren at det gamle OS-et kjøres. Den enkelte bruker vil bare kunne kjøre de gamle applikasjonene.

Men disse vil til gjengjeld oppføre seg som om de kjørte problemfritt under Vista, dersom Microsoft holder hva de lover.

– Vil lette overgangen

Microsoft sier de har laget programmet for de som av en eller annen grunn ønsker å bruke programmer som ikke kan kjøres under Vista, og som er skrevet spesielt for XP, 2000 eller Windows NT.

Samtidig sier de at hensikten er å lette overgangen fra tidligere Windows-versjoner til Vista. Det er en kjent sak at mange bedriftskunder vegrer seg for å skifte, og at mange henger igjen i tidligere versjoner på desktop-nivå.

Ferdig til våren

MED-V har tidligere vært kjent under kodenavnet Kidaro, men er nå altså ute i public beta. Programvaren er et resultat av Microsofts samarbveid med selskapet Citrix, som har pågått siden begynnelsen av fjoråret. Samtidig kjøpte Microsoft selskapet Calista Technologies for å forbedre bruker-opplevelsen knyttet til virtualiserte arbeidsflater og applikasjoner.

Den endelige versjonen av MED-V er ventet i løpet av våren.

Prøveversjonen kan lastes ned HER (krever registrering)

Kilde:
Microsoft.com