Sony_Stringer

Annonse


Mer trøbbel for Sony

Det har sett mørkt ut for Sony en stund nå – først oppsigelse av totalt 16.000 ansatte forrige måned, så rykter om ytterligere oppsigelser og mulig nedleggelse av en viktig produktlinje.

Dramatisk
Nå melder flere kilder, deriblant Reuters, at Sony vil i mars rapportere et tap på utrolige 1.1 milliarder dollar. Japanske Nikkei er enda mer pessimistiske, og hevder tapet kan ligge på nærmere 2 milliarder. Noe som faktisk er stikk motsatt av de 2.2 milliardene dollar Sony tidligere regnet med å tjene dette finansåret.

Etter at ryktene ble offentliggjort av amerikanske og japanske medier, falt Sony-aksjene 9 prosent.

Tapet er ikke offisielt, og Nikkei samt Reuters siterer kilder nærme selskapet. Stemmer ryktene, vil det være snakk om første gang på 14 år at Sony taper penger, og andre gang siden 1958. Sony vil presentere sine tall den 29. januar. Er tapet virkelig så stort, kan det definitivt innebære flere oppsigelser og andre dramatiske kutt.

Annonse


Vi følger med på utviklingen.

Kilde