Det kan være greit å vite hvilken informasjon Windows 7 sender om deg til Microsoft.

Annonse


Dette vet Microsoft om deg

Har du kastet deg på Windows 7 beta-testeingen kan dette være greit å få med seg.

Har du lest lisensen?

Microsoft har nemlig sin fulle rett til å samle informasjon om PCen din og sende det tilbake til sine servere. Hele poenget er jo selvsagt å drepe bugs som oppstår når du bruker OSet.

For de av dere som ikke leser lisensreglene (hvem gjør vel det?) er det ganske interessant å vite hva som blir sendt avgårde helt uten at du er klar over det. Og MS har også lov til å sende informasjonen de samler til maskinvare og programvare utviklere.

Dette skjer

Så hva blir egentlig sendt tilbake til Microsofts moderskip? Gizmodo har finlest lisensen du godtar når du installerer Beta 1. I hovedsak sendes det informasjon når et program kræsjer, som for eksempel IP-adresser.

Annonse


Det mest interessante er kanskje likevel at hele minne-logger kan sendes til Microsoft. Disse loggene inneholder informasjon som ligger på maskinen din. For eksempel navnet ditt om dette ligger i et dokument som er med på denne minne-loggen.

Ikke lov å fjerne rapportering

Er du ikke helt paranoid så burde ikke dette være noe problem. Microsoft lover å ikke bruke informasjonen for å finne ut hvem du er.

Det er mulig å deaktivere systemet Microsoft bruker for å sende informasjon fra din PC til seg selv, men da bryter du også vilkårene du godtok under installasjon.

Mer informasjon om hva som sendes til Microsoft kan du lese om her.

Kilde:
Gizmodo