xel-1-oled-tv_48

Annonse


Sonys OLED-TV kommer til Norge

Sonys lille XEL-1 har allerede vært på markedet en stund, men nå tar den turen til Norden.

Bra på papiret
XEL-1 har blitt vist frem på mange messer den siste tiden som et bevis på hva OLED-teknologien kan bringe, og ser man bort fra prisen er det virkelig en lekkerbisk.

OLED-teknologien innebærer nemlig at hver piksel er sin egen lyskilde, og trenger dermed ingen bak- eller sidebelysning. Dermed kan de skrus helt av når de skal vise svarte områder, noe som i praksis gir deg helt svarte områder (1 000 000:1 kontrastforhold).

I tillegg har skjermen en oppløsning på 960 x 540 piksler, og en responstid på ett mikrosekund, noe Sony opplyser er tusen ganger raskere enn vanlige LCD-skjermer. At den kun er tre milimeter tykk skader heller ikke.

Få piksler for mye penger
Ulempene veier imidlertid fortsatt mer enn fordelene. 11 tommer holder ikke for å få en skikkelig storfilmopplevelse, uansett hvor svarte de mørke områdene er. Prisen på nærmere 35 000 kroner, som er den antatte prisen, hjelper heller ikke.

Likevel er det godt å se at Sony endelig kommer med en OLED-skjerm på markedet, uansett om prisen vil være avskrekkende for de fleste. Det var ikke mange år siden plasma- og LCD-skjermer kostet skjorta, og prisene på OLED-skjermer har bare én vei å gå.

Sony Norge opplyser at skjermen vil komme i salg i løpet av januar.

Kilde:
Sony
Idg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse