MS-sjef Steve Ballmer introduserte Windows 7 Beta 1 på CES 2009 i Vegas.

Annonse


Når kommer Windows 7?

Det kan virke som om hele IT-verdenen venter på å kaste ut Windows Vista og ønske Windows 7 velkommen.

Ingen dato spikret enda

Det er derfor rart at Microsoft fortsatt ikke vil spikre en dato for lanseringen av Vista-arvtageren Windows 7. Beta 1 er lansert og er bunnsolid. OSet er «feature complete». Det eneste som gjenstår for Microsoft er finpussing og eliminere bugs.

Det er svært viktig for Microsofts kunder (spesielt store selskap) å vite når Windows 7 lanseres så de kan legge planene sine i god tid.

Viktig for bedriftene

Windows-ekspert Mary Jo Foley har snakket med Microsofts Mike Nash som mener det ikke spiller noen rolle om Microsoft venter noen måneder eller til og med ett år å kunngjøre en spesifikk lanseringsdato.

Annonse


Grunnen er ifølge Nash at store bedrifter uansett bruker veldig lang tid på å teste og rulle ut et nytt OS.

Sommer, jul eller januar 2010

Det er med andre ord bare å smøre seg med tålmodighet. Windows 7 kommer offisielt tidlig 2010. Det er grunn til å tro at Microsoft om noen måneder kommer til å lansere første Release Candidate og ikke lenge etter spikre en dato.

Mange eksperter tror også dette og har trua på en lansering i julen 2009, eller kanskje så tidlig som i sommer. Dette styrkes ytterligere av at større bedriftskunder har blitt hvisket i øret av deres Microsoft-kontakter at selskapet sikter på å ha det nye OSet klart i sommer.

Kilde:
ZDNet