G3_Right-Open

Annonse


Nå kommer Wi-Fi-kameraet

Under Sonys CES-pressekonferanse ble det vist frem en del nyheter, og blant de mer interessante og praktiske var verdens første digitalkamera med innebygd WLAN og nettleser – som altså gjør det mulig å laste opp bilder tatt med kameraet direkte til fototjenester.

Last rett opp
Kameraet heter DSC-G3, og konseptet er altså at bildene du tar kan lastes direkte opp til diverse nettbaserte tjenester, så lenge du er innenfor rekkevidde av en WLAN-sone. Amerikanske brukere får i tillegg gratis tilgang til AT&T sine tilgangspunkter. Man laster opp ved å trykke på WLAN-knappen, noe som åpner den innebygde nettleseren med direkte lenker til tjenester som Shutterfly, Picasa, Photobucket og YouTube. Andre bildetjenester kan også nås og lastes opp til, men via å surfe til dem i nettleseren, ikke som direkte lenker.

G3_With-Hand-02

Bra kamera
Kameraet i seg selv ser heller ikke så verst ut, med 10 megapiksel-oppløsning, 4x optisk zoom, ansiktsgjenkjenning, smilgjenkjenning og en funksjon som automatisk sjekker om personene på bilder har lukkede øyne (!). Du får med 4 GB innebygd minne, og plass til Memory Stick, selvsagt, 3.5 tommers skjerm og alle andre funksjoner man bør forvente av et moderne digitalkamera. Pluss nettleser, selvfølgelig. Ikke så verst.

Annonse


Kameraet skal allerede være tilgjengelig i USA til ca. 500 dollar, norsk pris og lansering er foreløpig ukjent.

Mer her.