download_hero20080909 copy

Annonse


Forbrukerombudet fornøyd med Apple

Det norske forbrukerombudet slapp tirsdag kveld en pressemelding der de kaller Apples fjerning av kopisperre av musikken som kjøpes gjennom nettbutikken iTunes for en stor seier for forbrukerne. Forbrukerombudet har i flere år ledet an i kampen om å fjerne DRM fra iTunes, og har fått støtte fra flere internasjonale forbrukerorganisasjoner.

Bjørn Erik Thon i Forbrukerombudet sier at det er en historisk dag for verdens forbrukere, og kaller Apples avgjørelse for banebrytende.

Krangling
Senest i september 2008 varslet Forbrukerombudet Apple at saken ville bli tatt til Markedsrådet. Dette førte til lite blid respons fra Apple, som hadde til og med truet med å trekke iTunes fra Norge.

Nå er imidlertid saken løst, uvisst om dette skyldes press fra forbrukerorganisasjoner verden over, eller om Apple plutselig er rett og slett blitt snille.

– Vi har fryktet at forbrukerne måtte velge en type avspillere og holdt fast ved denne. Nå vil markedet åpne seg opp og folk får større valgfrihet når det gjelder valg av avspiller. Dette er ganske enkelt banebrytende, sier Bjørn Erik Thon.

Du kan lese hele pressemeldingen her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse