Sony_H5_3q

Annonse


– Sony vil kutte drastisk

Finanskrisen er tydeligvis på full fart inn i teknologibransjen. For en måned siden ble det offentliggjort at Sony kommer til å kutte 8000 jobber i løpet av 2009, men nå hevder avisen Times of London at enda større kutt vil annonseres på begynnelsen av neste måned.

Produktlinjer legges ned?
Avisen siterer analytikere som hevder at flere av Sonys fabrikker i Japan vil måtte stenge dørene, og at en eller flere viktige produktlinjer vil bli kansellert. Sony har som kjent svært mange baller i lufta, fra TVer, kameraer og mobiltelefoner til spillkonsoller, og det er uvisst om noen av disse produktlinjene vil lide. Det er klart at selskapet taper penger på sine Bravia-TVer og at deres bærbare musikkspillere er fullstendig utkonkurrert av iPod. Analytikere mener at kuttene som ble annonsert i desember ikke er nok, og at det må tas flere drastiske skritt for å redde selskapet.

Kilder nærme Sony forteller også at det er store uenigheter innenfor ledelsen i selskapet, spesifikt mellom de japanske og europeiske sjefene, og at mange ønsker at toppsjefen Howard Stringer skal få friere hender til å gjennomføre de kuttene som trengs.

Sony avviser samtlige av disse rapportene ovenfor nyhetsbyrået Reuters. Vi følger med på utviklingen fremover.

Kilde

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse