Dette var for grovt for Apples App Store.

Annonse


Apple sensurerer bøker

Mange forfattere har i det siste valgt å publisere bøkene sine på App Store via egne programmer. En av redaktørene på nettstedet Cnet, David Carnoy, var en av dem. Nå har Apple gjort det klart at innholdet var for grovt, og brøt mot retningslinjene deres.

Ville publisere på iPhone
Boken tar for seg et psykologisk drama som finner sted på et akuttmottaket, og fikk generelt god mottagelse da den ble publisert via Amazon.

Han ansatte programutvikleren Alexandru Brie for å kunne slippe boken via App Store gjennom Bries TouchBooks Reader-programvare – et program Brie allerede hadde brukt for å publisere bøker som White Fang og Arabian Nights på App Store. Det gikk imidlertid ikke like bar når han skulle publisere Caronys Knife Music.

Fikk ikke godkjennelse
Fremfor å publisere boken på App Store, sendte Apple et svar til Brie. I mailen sto det at de hadde gått igjennom boken, og fant deler av «tvilsomme». De minner også Brie på at App Store ikke tillater noen form for obskøn, seksuell eller tvilsom materialle, hverken i form av tekst, grafikk, bilder, photografier osv.

Annonse


Dermed ble applikasjonen nektet adgang til App Store. Men David Carnoy lar seg selvfølgelig ikke stoppe så enkelt. Han har allerede satt igang klageprosessen, og peker blant annet på at det kun er seksuelle referenser et par steder i boken – det er hovedsaklig en psykologisk thriller.

Kilde:
Gizmodo