Hopp til navigasjon Hopp til innhold
trafikanten1

Sjekk rutetiden på iPhone

Norske Trafikanten-app er nå klart.

Trafikanten har laget en egen iPhone-applikasjon – nå er den klar for å lastes ned.

Enkelt og raskt
I november skrev vår søsterpublikasjon Digi om det lille selskapet Shortcut som var igang med å lage en iPhone-applikasjon. Nå har programmet altså blitt godkjent av Apple, og ligger klart på App Store.

Konseptet er enkelt. Ved å bruke den innebygde GPS-en i iPhonen finner applikasjonen de nærmeste holdeplassene rundt deg, og viser dem i en enkel liste. Trykker du deg inn på en holdeplass vil du få opp sanntidsinformasjon om rutetider i nærmeste framtid.

Det hele fungerer smertefritt, og er svært enkelt i bruk. GPS-en finner posisjonen din raskt og foreslår en rekke ulike holdeplasser. Tidligere har nettstedet st.d6.no gitt oss nesten samme funksjonalitet, men ved å bruke GPS-informasjonen blir det hele enda mer brukbart.

trafikanten2

Elegant
– Det har vært veldig viktig for oss å lage et enkelt og godt brukergrensesnitt. Brukerne er vant til at ting til iPhone ser veldig elegant ut, og vi ha basert mye av designen på den samme følelsen av eleganse, som man får fra Apples egne applikasjoner, fortalte utvikleren John Eivind Hallen til Digi i november.

Stikkord: app store, iphone