PC-salget oppover

design_imac20070807

Ferske tall fra det amerikanske analysefirmaet NPD (som tydeligvis publiserer andre tall enn bare konsollstatistikker, man lærer noe nytt hver dag) viser at Windows-baserte datamaskiner tar tilbake en del av økningen Apple har fått i forhold til Microsoft den siste tiden, spesifikt i oktober.

Microsoft øker
I løpet av november skal salget av Mac stått tilnærmet stille (et lite fall på 1% er registrert), mens salget av PCer med Windows forhåndsinstallert har økt med 7% i forhold til Mac. Det er altså snakk om stasjonære maskiner her.

Totalt sett selger stasjonære datamaskiner mindre enn før uansett, og nedgangen har gått mest utover Apple, som har solgt 38% mindre iMacer enn måneden før, mens Windows-maskiner har solgt 15% mindre.

Annonse

Laptoper selger godt
På den andre siden, bærbare maskiner fortsetter å selge godt i USA, med økning på 15% for Windows-laptoper, og 22% for Mac-laptoper.

Analytikerne i NPD mener at det er naturligvis svak økonomi som har skylden for dalende salg av stasjonære maskiner, samt at Apple ikke har oppdatert iMacene sine nevneverdig på lang tid.

Vi får nå se om de gjør det på kommende MacWorld.

Kilde

Annonse
Annonse