Både Chrome og Safari gjorde det svært dårlig på en sikkerhetstest for nettlesere.

Annonse


Pass deg for disse

En betaversjon av Googles nettleser Chrome får den tvilsomme æren av å komme på en delt sisteplass sammen med Apples Safari i en sikkerhetstest for nettlesere.

Ikke imponerende resultat
Ingen av de fem nettleserne gjorde det særlig bra i testen utført av sikkerhetsselskapet Chapin Information Services. Ut av 21 deltester som skulle sjekke passordsikkerheten til nettleserne klarte ingen å fullføre mer enn 7 deltester.

Best ut var Opera 9.62 og Firefox 3.0.4 som begge klarte en tredjedel av testene. Tredjeplassen gikk til IE 7 som fikk fem av 21 fullførte tester. Sisteplassen gikk til Safari 3.2 for Windows og Google Chrome som bare klarte å fullføre to av testene.

Skulle teste passordsikkerhet
Testene var ment for å finne ut hvor godt nettleserne beskyttet brukernes onlinepassord fra ondsinnede hackere og phishere.

Annonse


Chapin legger vekt på at selv om en nettleser kanskje feiler på en av testene, betyr ikke det at den enkelt kan misbrukes av andre. En kombinasjon av manglende fullføring av testene kan imidlertid være farlig, og brukeren risikerer å få passordene sine stjålet på nett.

Les mer om testen her.

Picture 2

Kilde:
Register

Mikko Hyppönen i F-Secure har en helt annen mening om hvilke nettlesere som er sikre. Les om dette på Digi.no.

Annonse