Nokias nye patent ser i hvert fall utvilsomt interessant ut.

Annonse


En slik Nokia har du aldri sett før

Nokia har tatt patent på et helt nytt design som virkelig kan forandre ting.

Kompromiss
Vanligvis blir smartmobilprodusenter møtt med et vanskelig valg – enten går de for en gigantisk touchskjerm, eller for et fullt qwerty-tastatur. Hvis man skal kombinere de to elementene har det frem til nå ført til halvgode løsninger i form av klumpete design eller lite dårlig mekanikk.

Hvis Nokia får det som de vil kan vi ha en helt ny type mobil foran oss. Med både en gigantisk skjerm og et qwerty-tastatur som vil være tilgjengelig til enhver tid er Nokia definitivt inne på noe.

Mobilskjermen kan snus rundt til fullt bredskjerms-format i tilfeller det trengs stor skjermflate som filmavspilling og nettsurfing, mens ting som ringing og sms-skriving kan gjøres med skjermen delvis gjemt i resten av mobilkroppen.

Annonse


Lite nøyaktig
Desverre er ikke patenttegningene så veldig nøye laget, så hvordan det hele fungerer er vanskelig å si. Hvordan er skjermen festet? Hvordan sklir skjermen ned? Er den tjukk? Går det utover brukvennligheten?

Det er mange spørsmål man kan spørre seg, og veldig få svar å få for øyeblikket. Nokia har fortsatt ikke kommet med noen offisielle uttalelser angående designet, og vil sansynligvis ikke gjøre det med det første.

Kilde:
Engadget

Annonse