opera_banner

Annonse


Sniktitt på Opera 10

Norske Opera Software la i dag ut en veldig tidlig versjon av sin nye nettleser: Opera 10. Alpha-versjonen kan lastes ned og testes av alle, selv om vi kan tenke oss at det er en liten risiko forbundet med dette.

Opera 10 bygger på Presto 2.2-motoren, som først og fremst lover betydelige hastighetsforbedringer. Det er snakk om opptil 30% hastighetsøkning i forhold til Presto 2.1, som var grunnlaget for Opera 9.5, lansert i juni.

Støtter alt
Dessuten skal Opera 10 være klargjort for alle eksisterende og kommende standarder, og scorer 100/100 i Acid3-testen. Vi regner med at det er veldig bra. Nettleseren skal også by på flere nye teknologier for utviklere.

I Opera 10 er også mailprogrammet blitt forbedret, og støtter nå blant annet HTML-formattering av e-post. Nettleseren har videre innebygd autokorrektur, som retter tekst du skriver inn i Opera, og enklere oppdateringsrutiner til nyeste versjon.

Det er hyggelig at Opera gjør såpass tidlig versjon tilgjengelig til testing, en mer komplett betaversjon ventes på begynnelsen av 2009, og fullversjonen blir lansert lenger ut i neste år.

Du kan laste ned Opera 10 her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse