MS øker prisen på XP-nedgradering, fordi du vil jo egentlig ha Visrta. Eller?

Annonse


MS: -Derfor vil du ha XP

Den svenske Windows-sjefen Stephanie Smitt Lindberg gir deg svaret på hvorfor XP fortsatt er så populært.

Problematisk lansering

Når Vista ble lansert var ifølge Lindberg Microsoft klar over at Vista ville kreve mer:

– Det ville kreve mer av PC-produsentene å møte kravene til minne, CPU og skjermkort. Vi var ute i god tid og snakket med maskinvare og programvareutviklere så de skulle tilpasse sine produkter, forklarer Lindberg.

Likevel kan man noen år etter lanseringen av Vista konkludere med at det ikke gikk helt etter planen. Det var relativt store driver-problemer, spesielt med drivere og USB-enheter i starten som helt sikkert kunne vært unngått i større grad.

Annonse


Vanskelig markedsføring

I tillegg har Vista vært vanskelig å markedsføre. Dette mener Lindberg bunner i fordommer mot OSet.

– Mange kunder har ikke testet Vista, men har hørt fra en eller annen kompis at det ikke er like bra. Egentlig er det jo helt omvendt, Vista har bedre søk, sikkerhet og mediafunksjoner, forklarer Lindberg.

Lavere maskinkrav i Windows 7

Lindberg er enig i at ikke alt gikk på skinner, men at ting nå er mye bedre:

– Ved lanseringen var ikke økosystemet rundt Vista som drivere helt utbygd, men nå har det gått så lang tid og selskapene har kommet etter, så den problematikken gjelder ikke lenger. Jeg synes det er synd at Lenovo velger å gå for XP når vi kan tilby så mye mer.

Likevel er det interessant å se at Microsoft lager sitt neste OS, Windows 7 med lavere krav til maskinvare. Blant annet skal 1GB minne være nok.

Dette blant annet for å kunne komme inn på Netbook-markedet der Windows XP nå dominerer. Enkelt og greit fordi Vista er for tungt å dra rundt. Det er ingen tvil om at Microsoft snublet med Vista på dette punktet.

Kilde:
IDG.se

Annonse