Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et eksempel på hvordan programmet fungerer

Programvare gjør deg vakrere

Israelske forskere med program som endrer ansiktstrekk.

Et team av israelske dataforskere har utviklet en interessant applikasjon som kan gjøre bilder av «vanlige» mennesker potensielt mer attraktive via å beregne ansiktsdata matematisk.

Utgangspunktet er beregninger om ansiktssymmetri, distanser mellom øyne, neselengder og utforming av lepper, som betraktes som angivende for hvorvidt et menneske anses som attraktivt.

Disse beregningene legges inn i modellen som forskerne har utviklet, og et bilde av et ansikt kan derfra modifiseres til å virke penere utfra disse kriteriene.

Subtile endringer
Poenget er at forskjellen mellom bildene ikke skal være dramatisk, men at visse aspekter av ansiktet endres subtilt og minst mulig. Det skal fortsatt være det samme ansiktet, bare mer tiltrekkende. Forskerne vil ikke at deres programvare skal brukes til å etterligne supermodeller eller skuespillere.

Utviklerne ser etter potensielle bruksområder, for eksempel kan programmet foreslå effektivt sminkebruk, bildene kan også brukes som guide for eventuelle kosmetiske operasjoner.

Forskerne er naturligvis klare over at programvaren kan være kontroversielt, og påpeker at de ikke vil ta vekk eller kritisere de naturlige ansiktstrekkene til mennesker.

Vi gruer oss litt til den dagen programmet blir kommersielt tilgjengelig, men det er et interessant konsept.

Kilde

Stikkord: bilder, program, programvare