Nå kommer 3D-gjennombruddet

Slikt kamera brukes til 3D-opptak

Akkurat nå som vi trodde at å se på sport i HD-oppløsning var så fett som det kunne få blitt, begynner NFL å snakke om å vise kampene sine i fullverdig 3D.

Dette er naturligvis ikke noe vi vanlige kunder vil få tilgang til de nærmeste (ti)årene, men NFL vil bevise at teknologien finnes og at den fungerer.

Dermed vil de vise en liveoverføring av en kamp mellom San Diego Chargers og Oakland Raiders på tre kinoer lokalisert i Los Angeles, New York og Boston. Og det skjer allerede neste uke.

Annonse

Nye muligheter
NFL har eksperimentert med 3D tidligere, og filmet en kamp i formatet i 2004. Siden den tid har teknologien gått videre, og nå er det mulig å liveoverføre en kamp. For å ta opp i 3D brukes det spesielle kameraer, og egne teknologier er utviklet for overføring til og fra satelitt og videre for visning på kinolerret.

Samtidig med at kampen vises på lerretet, vil den også bli vist på TV-skjermer i 3D, for å ytterligere bevise at det er mulig å bringe teknologien til stuene. Bransjen må bare først bli enig om standarder.

Superrealistisk
Selskapet 3ality, som står bak kamerateknologien, mener at opptakene er usedvanlig realistiske, og at det føles som om man bokstavelig talt er tilstedet på kampen.

Interessant, og vi skulle gjerne deltatt i en slik visning, dessverre er neste ukes overføring stengt for publikum. Vi heier på Raiders, da.

Kilde

Annonse
Annonse