Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med sin egen Youtube-kanal håper Monty Python-gutta å kunne få slutt på piratversjoner av innholdet sitt på nettet.

Monty Python slår tilbake mot piratene

Angriper med helt gratis innhold på Youtube.

Mennene i humorgruppen Monty Python kan ikke regnes som noe annet enn komedigenier. Etter flere tiår med filmer, serier og programmer har de bygget opp et massivt arkiv med morsomme klipp, og ikke overraskende har mange av dem funnet veien til YouTube.

Slår tilbake på deres eget område
Så hva gjør man når man ser sine egne klipp bli distribuert gratis på nettet slik at alle kan se dem? Filmselskaper går til sak og musikkselskaper gjør det samme. Men ikke Monty Python. De velger heller å gi folket det de vil ha, og lanserer sin egen kanal på Youtube.

På Monty Python-kanalen er alt katalogisert og ordnet for enkelt mulig søkbarhet. Populære klipp som «The Black Knight» og «Ministry of Silly Walks» ligger selvfølgelig høyt oppe, sammen en hundrevis av andre klipp.

Vil fortsatt tjene penger
Ideen er sansynligvis ikke klekket ut av komikerne selv, men av smarte PR-folk som fortsatt er interessert i penger. Årsaken til vår skepsis kommer fra klippet de har lagt ut for å promotere sin nye Youtube-kanal. Her blir det ikke legger skjul på at de veldig gjerne vil at folk skal trykke på de medfølgende annonsene som bringer brukeren direkte til Amazon.com, hvor man kan kjøpe DVD-er og annet nips.

Riktig retning
Uansett er det forfriskende å se at såpass store mennesker innenfor underholdningsbransjen tar et slikt steg, fremfor å gå til sak mot enten enkeltmennesker eller Youtube. Vi kan bare krysse fingrene for at flere følger deres eksempel.

For deg som fortsatt ikke har fått med deg hva Monty Python er: Skam deg. Se videoen under for et lite innblikk i den herlige humoren.

Kilde:
Slashdot

Stikkord: gratis, programmer, youtube