HP er ikke særlig fornøyde med at MS senket kravet for å få denne plastlappen. MS skal ha senket kravene for å få med et eldre Intel-skjermkort.

Annonse


HP raser mot Vista-reklame

Etter at HP hadde investert 7 millioner dollar (49 millioner kroner) for å imøtekomme Microsofts krav senket Microsoft de samme kravene.

Måtte blidgjøre Intel

HP er ikke så veldig glade i Microsoft akkurat nå. Selskapet inviterte ganske store summer i å levere maskiner som møtte Microsoft Vista Capable-krav.

Senere skulle det vise seg at Microsoft senket maskinvarekravene så også systemer med Intels gamle skjermkort 915 fikk lov å bære plastlappen som skulle gjøre kunden sikker på at XP-maskinen var klar for Vista.

Raser i epost

Skandalen har brygget i flere år. Allerede i 2006 sendte Richard Walker en epost angående saken:

Annonse


«I hope this incident isn’t a foretaste of the relationship I will have with Microsoft going forward, but I can tell you that it’s left a very bad taste with me and my team». Først nå ser alle detaljene til å dukke opp.

Brevet har dukket opp i forbindelse med en «class action lawsuit» der to personer som hadde kjøpt ny PC mener de hadde blitt villedet til å kjøpe en maskin som var merket som Vista-klar, men som likevel ikke var det ifølge dem.

Kilde:
Computerworld

Annonse