Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Om franske SPPF får det som de vil, kan vi si farvel til programmer som Vuze og Limewire.

Fransk musikkindustri vil forby fildeling

Saksøker fildelingsprogrammer som Vuze og Limewire.

Den franske musikkindustrien, representert i form av gruppen Société civile des Producteurs de Phonogrammes en France (SPPF), skal nå gå til sak mot fire amerikanske selskaper.

Grunnen: De oppfordrer og hjelper til med piratvirksomhet.

Mener de har gode bevis
Dermed går de i sak mot BitTorrent-klientene Vuze, Limewire og Morpheus. I tillegg vil de straffe SourceForge for å kjøre et fjerde program kalt Shareaza.

Selv om selskapene ikke har noe med opprettholdelse av rettigheter å gjøre, mener SPPF allikevel at de har sterke nok bevis for å få fjernet programmene for godt.

Oppfordrer til piratkopiering
Argumentet ligger i at SPPF mener Vuze og resten av gjengen bevisst distribuerer programvaren, selv om de vet at programmet hovedsaklig blir brukt til ulovlig fildeling.

Ettersom alle programmene lar brukerne dele ulovlig innhold, bør de også holdes ansvarlig, mener SPPF.

Må møte i Frankrike
Nå virker det som den franske retten har bestemt at de fire selskapene som står bak fildelingsprogrammene skal bli holdt for retten i Frankrike. Dette er blant annet fordi en ny lov i Frankrike krever at alle fildelingsprogrammer inkluderer en funksjon som skal blokkere ulovlig fildeling.

Ettersom en slik funksjon er mer eller mindre umulig å gjennomføre, krever SPPF millioner av kroner i erstatning for tapt inntekt.

Hva skjer?
Om saken får gjennomslag kan det det ha stor effekt på hvordan vi kjenner nettet idag. Source Fourge er en viktig del av åpen kode-miljøet på nettet, og programmer som Skype benytter seg også av P2P-teknologi. Skulle alt bli forbudt fordi den franske musikkindustrien vil fortsette å ri på rettighetsargumentet sitt, kan det bli en annerledes fremtid vi har i møte.

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, frankrike, program, programmer, skype