Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Googles mobile tar omstart hver gang du skriver reboot. Heldigvis ruller Google ut en oppdatering i disse dager. (Ill.: Google)

– Tidenes verste bug

Google-mobilen med veldig rar feil.

ZDnet kaller dette verdens verste bug.

Omstart sa du?

Det selvsagt vanlig at nye OS har feil og mangler, men denne så utrolig at det er vanskelig å skjønne hvordan den gikk gjennom kvalitetskontrollen.

Google-telefonen som er utviklet av HTC kjører Android mobil-OSet fra Google. Nå viser det seg at alle Google-mobilen med programvareversjon 1.0 TC4-RC29 (og eldre) tar omstart hver gang man skriver «reboot» eller hvilken som helst annen Linux-kommando.

Vanskelig for å tro det? Eieren med kallenavnet jdhorvat har følgende historie på Google bug-forum:

«I was in the middle of a text conversation with my girl when she asked why I hadn’t responded. I had just rebooted my phone and the first thing I typed was a response to her text which simply stated “Reboot” – which, to my surprise, rebooted my phone.»

Heldigvis rettet

Googles mobil tar omstart uansett hvor du måtte skrive reboot. Om det er i SMS-applikasjonen eller nettleseren. Så lenge man kan bruke tastaturet spiller det ingen rolle.

Årsaken til problemet er at alt som blir skrevet blir forstått som en systemkommando av OSet, og det med intet mindre superuser-rettigheter. På linux-språk betyr det at man har rettigheter til alt.

Heldigvis har Google lansert en oppdater versjon av OSet i form av RC30, men ikke alle har fått denne oppdateringen og sliter fortsatt.

Kilde:
ZDnet

Stikkord: android, Google, htc, Mobil, os, skriver