Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Lei av å vente på Windows? MS lover igjen forbedringer i Windows 7. (Ill.: Lifehacker)

MS lover kjappere oppstart

Windows 7 skal også bruke mindre batteri.

Microsoft lovte også i forkant av Vista-lanseringen, kjappere oppstart, men denne gangen ser det mer lovende ut.

MS demonstrerer

Som alle som har brukt Vista kanskje har merket starter ikke OSet noe kjappere enn XP, tvert om. Problemet kan kanskje være løst i Windows 7, som også skal kunne kjøre på svakere maskinvare.

Microsoft demonstrerte Windows 7 oppstartistid på årets WinHEC. Stoler du ikke så mye på MS forsikrer Lifehacker om at Windows 7 vil boote kjappere.

Lifehacker tester

Nettsiden har nemlig testet hvor lang tid Windows 7 bruker til å starte mot XP og Vista. Win 7 6801 brukte 27 sekunder mot XPs 27 og Vistas 34. Med oppstart menes fra boot-velgern frem til brukerpåloggingsvinduet.

Enda mer interessant blir det fordi Win 7 bootes fra en IDE disk, mens de andre fra en SATA-disk. IDE-disker er som kjent eldre og tregere enn SATA-grensesnittet. Resultatet er at Windows 7 starter 20.6 prosent kjappere enn Vista, og det er garantert enda kjappere på en SATA-disk.

Lifehacker tester

MS har også klart å skvise ut minimum 11 prosent mer batterilevetid, og det kun av beta-utgaven av Windows 7. Blant annet ved at OSet setter ned frekvensen til CPUen så den bruker mindre strøm når den ikke er i bruk.

Video fra WinHEC her.

Kilder:
Engadget
Lifehacker

Stikkord: Microsoft, ms, vista, windows, windows 7, xp