Linus Torvalds er kjent som mannen som fant opp Linux. Nå er han igjen i tottene på sin gamle åpen kode-venn Richard Stallman.

Annonse


Langer ut mot gammel Linux-venn

Richard Stallman er kjent som arkitekten bak fri kode-lisenssystemet (GNU og GPL). Han er skarp i formen, og tar ikke fem øre for å erte på seg folk.

Full skjæring

Det har undertegnede også fått merke, i likhet med andre journalister som har forsøkt å intervjue ham. Føler han at samtalepartneren ikke matcher ham i kunnskaps og/eller intelligensnivå (Stallman er utvilsomt en svært intelligent mann, teknisk sett. Men kanskje ikke fullt så intelligent sosialt sett…), så er det full skjæring.

Stallman var tidligere venn og åndsfrende av Linus Torvalds, finnen som skapte Linux-plattformen.

Hver sin vei

Siden har de to gått hver sin vei. Allerede i 2005 uttrykte Torvalds tydelig uenighet med General Public License (GPL) – den gangen i versjon 3.0. Han syntes de nye lisensreglene ble for kronglete.

Annonse


Nå tar Torvalds opp stridsøksa på ny. I sin blogg skriver han at han ikke er spesielt glad i enøyde folk som han mener Stallman er.

Skeptisk til Microsoft-hets

I tilligg kritiserer han Stallmans utrettelige korstog mot Microsoft.

– Jeg er veldig lidenskapelig når det gjelder Linux (naturlig nok). Men ærlig talt finner jeg ideen om at Linux er «mot Microsoft» latterlig og feilslått, skriver Linus.

Vi tar vel neppe mye feil om vi antar at Stallmen kommer til å svare med samme mynt…

Annonse