Ifølge WindowsWithin er den nye oppgavelinjen tilgjengelig allerede nå.

Annonse


Derfor dunker 7’ern Vista

Onsdag denne uka ble Windows 7 offisielt presentert for pressen.

Mindre fallhøyde

I etterkant har gla’meldingene strømmet på, sett med Microsofts øyne. Konklusjonen synes å være at Windows 7 er alt hva folk håpet av Windos Vista skulle være, men som det aldri ble.

Sjelden har et operativsystem blitt møtt med så høye forventninger. Med så stor fallhøyde var det kanskje ikke så rart nedturen ble tilsvarende hard.

Gjennomført og helhetlig

Windows 7 starter med et annet utgangspunkt. Her forventer folk bare en videreføring og forbedring av Vista, noe Microsoft også har sagt.

Annonse


Desto mer gledelig at operativsystemet viser seg å være så mye, mye mer. En rekke nye funksjoner og et knippe forbedringer svært mange har etterlyst gjør OSet langt mer gjennomført og helhetlig enn forgjengeren, er konklusjonen.

Greier seg med 1GB

Dessuten har Microsoft nå skjønt at de ikke kan be folk kjøpe ny maskin hver gang de kommer med nytt OS. Windows 7 kjører fint på 1GB RAM, mens Vista minst trenger 2GB for å gi noe i nærheten av brukbar ytelse.

En annen stor forbedring er stabiliteten. Selv om Microsoft lovte at Vista ville være langt mer stabil enn XP, var det mange som opplevde det motsatte.

Nå rapporteres det fra betatesterne om at de knapt opplever at en eneste applikasjon kræsjer.

Snillere på strømmen

Har du laptop, vil det være mye lettere å holde styr på hvor mye strøm du bruker. Ytelsen blir kanskje ikke bedre (unntaket er avspilling av DVD, som nå ikke lenger trenger hele operativsystemet – en opplagt fordel på flyet) bedre enn med Vista, men du kan i hvert fall få et bedre grunnlag for å vite hva du skal skru av for å spare strøm.

En del strømsparefunksjoner er som før automatiske, men mye smartere enn i Vista. For eksempel skjønner operativsystemet at du ikke bruker ethernet-porten. dermed skrus denne av.

Det kan med andre ord se ut som om Microsoft har gjort mye riktig denne gangen. Vi venter i spenning på den ferdige versjonen en gang neste år.

Kilde:
Gizmodo.com

Annonse