1029Ubguest-session540x405

Annonse


Nye Ubuntu slippes idag

Idag kommer den populære Linux-distroen i ny versjon. Ubuntu 8.10 Desktop Edition satser hardt på en sømløs integrering av både 3G og WiFi for å konstant kunne være online, samt en lang rekke andre forbedringer.

Alltid oppkoblet
Akkurat når skiftet fra å være online i ny og ne til å konstant kreve internett-tilgang er uvisst, men trenden med smartere telefoner, mindre laptoper og bedre 3G-nett har alle bidratt til utviklingen.

Ubuntu vil ikke henge etter, og viser frem en rekke nyttige funksjoner i sitt nye OS.

3G-support
Hovedfokuset er rettet mot mobilitet. Med 3G-support skal man kunne være online uten avbrudd selv når man beveger seg vekk fra WiFi-områder. Man skal kunne koble opp mot et 3G-nettverk enten via innebyg 3G-modem, ekstert 3G-dongle, eller en mobiltelefon via bluetooth eller Ad Hoc-oppkobling.

Annonse


Guest Session
Brukere skal i tillegg kunne starte en såkalt «guest session». All info som du satt oppe med vil lagres, og andre brukere vil kunne enkelt kunne surfe på nettet og sjekke e-post uten å kludre til skrivebordet ditt.

1029Ubguest-session540x405

USB-installering
Skulle gjesten virkelig like den korte tiden han bruker med Ubuntu kan han enkelt og greit putte Ubuntu på en minnepinne og ta den med og installere hjemme – ingen brenning av CD-er er nødvendig, altså. Herlig å se at det fortsatt finnes selskaper som for lengst har gått vekk fra «Don’t Copy That Floppy»-mentaliteten.

BBC-avtale
Ubuntu har også gjort en avtale med det britiske TV-selskapet BBC, for å kunne tilby gratis streaming av innhold direkte til Ubuntu-brukere. Alt sammen går direkte gjennom Ubuntus vanlige medie-avspiller.

– Vi reagerer raskere
– Ubuntu 8.10 lar oss bygge grunnarbeidet for en radikal annerledes, mer mobil plattform, forteller Canonical-sjefen Jane Silber.

– Ved å komme med så hyppige oppdateringer på OS-et vårt gjør det oss mer mottagelige for forandringer. Vi får ut nye elementer og support for nye standarder raskere, mer gjennomført og mer attraktivt innpakket enn tradisjonelle OS-utviklere, avslutter Silber.

Ubuntu 8.10 kan lastes ned fra Ubuntus egne hjemmeside her i løpet av dagen. OS-et er helt gratis.

Annonse