hp-mini-1000-roundup

Annonse


HP lanserer netbook

Netbook-PCer er definitivt i vinden for tiden, og nå entrer også verdens største PC-produsenter markedet. Dell lanserte nylig sin netbook-variant, og nå kommer HP etter. Det kan jo bare bety økt konkurranse, lavere priser og kjappere utvikling av teknologier.

Flere varianter
HP har tidligere forsøkt seg på markedet med sin Mini-Note 2133, men deres nye Mini 1000 er en redesignet og billigere maskin. Den kjører Intels Atom-prosessor, og bygger både på Linux og Windows XP. Den rimeligste varianten til 379 dollar bruker Microsofts OS, mens den litt dyrere Mini 1000 MIE bruker Linux med et eget HP-skall oppå, kalt MediaStyle-grensesnitt. Maskinene har to typer skjermer: 8.9-tommer og 10.2-tommer.

Det kommer i tillegg en designerversjon av Mini 1000, utformet av moteskaperen Vivienne Tam, som vil koste 699 dollar.

God mottakelse
Mini 1000 er i følge anmeldere imponerende godt designet og har det beste tastaturet blant alle netbooker. Ytelsen skal være god, men det klages på skjermen som er i overkant “glossy”, noe som gjør maskinen vanskelig å bruke utendørs.

Poenget er uansett at nå som verdens største PC-produsenter entrer markedet for fullt, er fremtiden lys for netbookene. Konkurransen er i gang, og det blir spennende å følge med på utviklingen fremover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse