Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fargeutvalget til Google og Apple er det i hvert fall ikke noe å si på!

Apple og Google imot homo-nekt

Opponerer mot nytt lovforslag.

Allerede for en måned siden gikk Google offisielt ut mot et nytt lovforslag kalt Proposition 8. Nå slenger Apple seg med på Googles side for å hindre at lovforslaget får gjennomslag.

Støtter homofilt ekteskap
Proposition 8 går ut på å nekte homofilt ekteskap i den amerikanske staten California. Skulle lovforslaget gå igjennom vil ikke homofile kunne gifte seg, og California vil heller ikke se på likekjønnede ekteskap som lovlige eller «ekte».

– Apple var en av de første selskapene i California som tilbød like rettigheter og fordeler til våre ansatte med likekjønnede forhold. Vi tror sterkt på at en personers fundamentale rettigheter inkluderer retten til å gifte seg, og bør ikke være påvirket av deres seksuelle legning, skriver Apple på sitt eget nettsted.

– Stem nei!
Begge selskapene har donert penger til motstandere av lovforslaget, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Totalt har de gitt vekk 240 000 dollar, hvor 140 000 av dem kom fra Google og resten fra Apple.

– Vi ser på det som en fundamental sak om likestilling. Vi håper folk i california vil stemme nei til Proposition 8. Vi vil ikke ta vekk noens fundamentale rettigheter. Uansett hvilken legning de har, bør de få gifte seg med den de elsker, forteller Googles Sergey Brin.

Kilde:
SF gate

Stikkord: Apple, Google, skriver