Ved å berøre bordet ved siden av mobilen, snurrer bildet på skjermen rundt.

Annonse


Multi-touch uten touch

Touchskjermer har hatt en virkelig oppgang i det siste. Plutselig vil alle tafse på de blanke mobilskjermene, og gjerne med flere fingre enn én. Microsoft ser imidlertid forbi skjermen, og vil nå lage multi-touch, uten touchskjerm.

Ta på bordet, ikke skjermen
Den nye teknologien kalt SideSight skal benytte seg av områdene på siden av telefonen. Sensorer skal registrere bevegelser og fortelle telefonen hva den skal gjøre.

Dermed kan du klype, spinne og klikke på bordet ved siden av mobilen, og mobilen vil registrere bevegelsene på lik linje som om du hadde gjort det på en touchskjerm.

Fungerende prototype
Microsoft har allerede en prototype klar, i form av en HTC Touch. Sensorene er imidlertid ikke koblet til mobilen, men til PC-en med en USB-kabel som sender signalene til telefonen via Bluetooth.

Annonse


Teknologien er allikevel der, og Microsoft har store planer.

Hva blir det til?
Spørsmålet blir kanskje om dette er enda en av Microsofts nyskapende produkter som ser veldig kule og innovative ut, men som få klarer å bruke til noe virkelig nyttig. Da Microsofts kule Surface-bord dukket opp var alle imponerte over hva den klarte, men både pris og egentlig nytteverdi (utover den populære wow-faktoren) har gjort produktet til et sjeldent syn.

Dette er imidlertid mer en funksjon enn et helt produkt, noe som kan la andre innovatører til å få en del av kaka. Microsoft sier at teknologien vil gjøre det mulig å få multi-touch på selv svært små enheter, noe som selvfølgelig ikke er mulig med vanlige touchskjermer.

Kilde:
Engadget

Annonse