ny mbp

Annonse


– Bra, men ikke bra nok

Et av hovedpunktene til Apple under forrige ukes laptop-lansering var hvor grønne deres nye maskiner var. Nå rapporterer Greenpeace at maskinene har blitt grønnere, men at Apple ikke er i mål enda.

– Definitivt bedre
Så selv om Apple fikk ros av Greenpeace for å eliminere en rekke farlige stoffer fra laptopene sine, var det ikke godt nok.

– Sammenliknet med hvor Apple var før tirsdag, er laptopene definitivt bedre. Det i seg selv er en god ting, men fortsatt er ikke alle giftige stoffer fjernet, forteller Greenpeaces Casey Harrel.

Farlig gjenvinning
Problemet skal være at Apple fortsatt ikke har fått fjernet stoffene PVC og BFR. Disse kan potensielt bli svært farlige under forbrenningen i gjenvinningsprosessen.

Annonse
– De kom ikke helt i mål, forteller Harrel.

– De fikk ikke fjernet all PVC fra den eksterne strømledningen. Hvis Apple klarer det, kan vi uten tvil si at de har klart å vise resten av dataindustrien at slike materialer faktisk kan fjernes.

Fjernes i løpet av 2008
Apple har svart på Greenpeaces uttalelse med en liten presseuttalelse, som forteller at de vil fjerne de farlige stoffene i løpet av 2008.

– Hvis Apple klarer det, vil det være lettere for oss å tvinge andre selskaper til å gjøre det samme, forteller Harrel, og peker til selskaper som HP, Dell og Lenovo.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse