Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple unngår konsekvent å vise den siden av sin ny MacBook der portene ligger... (Ill.: Apple)

Apple sensurerer forum

Liker ikke Firewire-diskusjon.

Det har ikke manglet på protester mot at Apple har valgt å fjerne Firewire fra sine nye MacBook-maskiner.

Jobs-brev

En av protestantene fikk til og med svar fra Steve Jobs. Jobs henviste til at de fleste nye videokameraer har USB2-utgang.

Andre påpeker at dette ikke er noen selvfølge, og at brorparten av kameraene der ute fortsatt bare kjører med FireWire. Atter andre påpeker at FireWire er raskere og mer stabilt enn USB.

Alle tråder fjernes

Men om diskusjonen går høyt på nettets mange oppslagstavler, blir innlegg om samme tema systematisk fjernet fra Apples egne forumer.

En av deltakerne på forumet macfixit.com (krever registrering) sier det på denne måten:

Tilsynelatende vil ikke Apple at noen skal snakke om at det mangler FireWire på de nye MacBookene. De fortsetter å slette hver eneste tråd folk oppretter om MacBook og FireWire! Jeg deltok i tre ulike tråder på Apples diskusjonsforum om fraværet av FireWire fra den nye MacBook, og Apple har fjernet hver eneste tråd om dette emnet. Det er nå ingen tråder igjen på Apples diskusjonsforum om dette temaet!

Vil skjule tabbe?

Det er selvsagt en mulighet for at trådene er fjernet av helt andre årsaker, for eksempel at det blir vel mye gjentakelser.

Men mistanken går uvegerlig til en Apple-ledelse som forsøker å skjule at de gjorde en kjempetabbe da de utelukket 90 prosent av videoamatørmarkedet og hele proffmarkedet (selv om disse nok vil kjøpe Pro-utgaven, som fortsatt har FireWire) som kunder.

Kilde:

gizmodo.com

Stikkord: Apple, jobs, macbook, steve jobs