Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nokia Comes With Music

Slik er Nokias gratismusikk

Anmelderne har fått henda i den nye tjenesten.

Nokia har nettopp sluppet sine første telefoner med tjenesten «Comes With Music» i England. Ikke overraskende har anmeldere allerede kommet med sitt førsteinntrykk.

Dommen: De liker hvor enkelt det er, men begrensningene er mange.

Enkelt og intuitivt
Programvaren som følger med skal være enkel og intuitiv, og registreringsprosessen er raskt unnagjort. Selv om Nokia først skrøt av å tilby brukerne uendelig med nedlasting, blir det imidlertid oppgitt nå at hvis brukeren når et visst antall nedlastinger, vil det ta slutt.

Akkurat hvor mange nedlastinger dette innbærer blir ikke nevnt.

Begrenset
Å finne frem til musikk man vil ha skal gå greit, men overføringsprosessen til mobilen går litt for tregt, ifølge testerne. I tillegg er filene av typen .wma, og skal være lasset fulle av kopibeskyttelse.

Man kan ikke brenne ut filene på CD-er uten å betale for de, og definitivt ikke flytte de over til andre datamaskiner eller musikkspillere.

Ikke så stort utvalg
Foreløpig finnes tjenesten kun for Nokias 5310, men vil også komme til deres nye Touchmobil 5800. Målgruppen er ikke definert av Nokia, men vi kan regne med at de har den yngre garden i søkelyset. Hva slags ungdom klarer vel å si nei til gratis musikk, selv om den er dynket i DRM?

Hva sier du? Bryr du deg om DRM-en?

Kilde:
Cnet

Stikkord: brenne, gratis, musikk, nokia