På Darkmarket.us kunne du kjøpe deg en velfylt bankkonto...

Annonse


Mafia-nettsted stengt

Forumet Darkmarket var i tre år den reneste sentralen for kjøp og salg av bank- og kredittkortopplysninger som kriminelle elementer hadde tilegnet seg på ulovlig vis.

Kunne handlet for 114 millioner

Det var en lysende geskjeft- både for de som solgte og kjøpte. En av de som britisk politi har arrestert i forbindelse med opprullingen klarte å handle datautstyr for over 2,8 millioner kroner med hjelp av opplysninger han hadde kjøpt på Darkmarket.

Om vedkommende hadde benyttet den falske kreditten helt ut, hadde han ifølge politiet kunnet kjøpe varer og tjenester for hele 10 millioner britiske pund – om lag 114 millioner norske kroner etter dagens kurs.

– Supermarked for kriminelle

Det britiske politiets avdeling for organisert kriminalitet beskriver nettforumet som et supermarked for organiserte kriminelle.

Annonse


– Du kan gå til forumet og involvere deg i kriminell aktivitet helt uten videre. Du kan kjøpe akkurat det produktet du vil ha og selge det du måtte ønske, sier politikvinnen Sharon Lemon til BBC.

Firmakonto mest ettertraktet

På forumet lå blant annet data fra magnetstripene på kredittkort. De mest ettertraktede kortene tilhørte gjerne forretningsfolk med firmakonto.

Siden Darkmarket opprinnelig var et internasjonalt «foretak», har britisk politi samarbeidet tett med politiet i en rekke andre land i opprullingen av ligaen som står bak.

Fortsatt oppe og går

Til sammen 60 mennesker er arrestert under politiaksjoner i Storbritannia, Tyskland, Tyrkia og USA.

Nettstedet Darkmarket.us er fortsatt oppe og kjører, men det er lite trolig at virksomheten går som normalt etter politiaksjonene. FBI infiltrerte og kontrollerte til dels forumet i en lengre periode før de slo til.

Annonse