Slik ser T-Mobiles G1 - verdens første telefon som bruker Google-OS-et Android.

Annonse


Google overvåker telefonene sine

Det var stort rabalder da brukere oppdaget at Apple hadde gjemt en såkalt «kill switch» i deres iPhone. Funksjonen gjør det mulig for Apple å slette farlige filer direkte på mobilen, uten at du godkjenner det.

Google har nå åpenbart lært av Apples feilsteg, og tar i bruk en annen taktikk.

Spiller med åpne kort
Dette betyr imidlertid ikke at Googletelefonen ikke inkluderer en kill switch, men at Google ikke prøver å skjule det.

I brukervilkårene står det klart og tydelig at hvis Google finner programmer lastet ned fra Google Market som er blitt markert som farlige på telefonen din, vil den bli slettet. Det er dens eneste funksjon, og vil ikke slette andre programmer enn de som er svartelistet.

Annonse


Bare Google Market-apps?
Formuleringen åpner imidlertid opp for farlige programmer som ikke har blitt lastet ned fra Google Market, men fra andre steder, poengterer The Register.

Hele poenget med Googles åpne Android-OS er at programmer skal kunne lastes ned fra hele nettet. Dermed spør mange seg om Google vil kunne slette disse programmene også, eller om kill switch-en er forbeholdt Google Marked-applikasjoner.

Norsk lansering langt unna
Her i Norge ser det ut til at vi må vente en god stund på en Google-telefon. Den eneste telefonen som kjører Android-OS-et idag er T-Mobiles G1 (HTC Dream), som er låst til mobilselskapet T-Mobile. Distribuering utenfor USA vil i første hånd gjelde for andre T-Mobile-land som for eksempel England. Ingen dato er satt for norsk lansering.

Annonse